Antwerpenheeftwerk.be

Risico- & Kwaliteitsmanager

Locatie

Antwerpen

Publish date

17-06-2017

Opdrachtgever

Accord Group

Bedrijfsomschrijving

BAM (Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, www.bamnv.be) staat in voor de realisatie van het Masterplan 2020 om de verkeersproblemen rond Antwerpen aan te pakken. Het Masterplan 2020 streeft drie grote doelstellingen na: (1) garanderen van de bereikbaarheid van stad en haven, (2) verhogen van de verkeersveiligheid van alle weggebruikers en (3) herstellen van de leefbaarheid voor de inwoners van stad en rand. Projecten zijn de Oosterweelverbinding, Brabo 2, Fietsprojecten, Spoorbruggen en Studiewerk Quick Wins. Najaar 2017 start de bouw van de Oosterweel: we maken de Antwerpse Ring volledig rond. Linkeroever, de haven, het Eilandje, Merksem en de omgeving rond het Sportpaleis, komen zo vlot in verbinding met elkaar. De Oosterweelverbinding (www.oosterweelverbinding.be) zal één van de grootste en meest uitdagende infrastructuurwerken zijn in Europa voor de komende jaren. De meest vooruitstrevende technieken zullen toegepast worden (tunnelbouw, bruggen en wegenbouw, waterbouwkunde, elektromechanica…). Voor de uitvoering van dit project zoekt BAM ter versterking een (m/v) :

Risico- & Kwaliteitsmanager

Je staat in voor het detecteren, analyseren en controleren van bouwtechnische, project- en bedrijfsrisico's, alsook voor het uitwerken van het kwaliteitssysteem en het optimaliseren van de kwaliteit binnen de organisatie en de uit te voeren projecten.

Risicomanagement: uitwerken en onderhouden van een continue proces van risicomanagement om risico’s tot een minimum te beperken. Dit omvat o.m.:

  • Organisatie en opmaak van risicoanalyses/inventarisatie, ramingen en risicoallocatie, proactief risico’s detecteren en beheersingsmaatregelen voorstellen.
  • Periodieke organisatie van risico-sessies met alle betrokkenen en periodieke opvolging van effectiviteit en efficiëntie van risicobeheersing door de diverse risicobeheerders.
  • Ontwerp van complementaire risicobeheersmaatregelen (retentie, verzekeringsportefeuille, technische, contractuele maatregelen …).
  • Monitoring van implementatie, toepassing en resultaat van de besliste beheersmaatregelen en regelmatige rapportage over risicobeheersing aan management, raad van bestuur en externen (financiers, verzekeringsmaatschappijen …).


Kwaliteitsmanagement
: uitwerken, implementeren en opvolgen van een kwaliteitsbeheersingssysteem in functie van de gekozen aanbestedingswijze van projecten. Dit omvat o.m.:

  • Analyse, optimalisatie en opvolging van interne bedrijfsprocessen, de risico’s detecteren en beheersmaatregelen voorstellen, aftoetsen van de effectiviteit en efficiëntie van bestaande beheersmaatregelen.
  • Organisatie en coördinatie van de uitvoering van evaluaties/audits, analyse van de resultaten van evaluaties/audits, rapportering van tekortkomingen, opzetten verbeteracties en implementatie van risicobeheersmaatregelen.
  • Documenteren van bedrijfsprocessen (o.m. als input voor due diligence financiers …), ontwikkelen van consistente informatie m.b.t. bedrijfsrisico’s en verzorgen van communicatie (intern, naar banken, verzekeraars.


Beheer verzekeringen
: opstellen, implementeren en opvolgen van het verzekeringspakket om te voldoen aan alle wettelijke vereisten en om risico’s maximaal op te vangen. Dit omvat o.m.:

  • Beheren van de bestaande contracten, onderzoeken van geschikte verzekeringsproducten (polissen, voorwaarden, limieten …), instaan voor de aanbesteding van nieuwe opdrachten en onderhandelen om de meest voordelige voorwaarden voor de organisatie te bekomen.
  • Opvolging en afhandeling van schadegevallen, dagelijkse opvolging van de bestaande verzekeringspolissen (burgerlijke aansprakelijkheid, brand, arbeidsongevallen …).
  • Opmaak van een verzekeringsprogramma ter dekking van de risico’s bij de uitvoering van de diverse activiteiten en projecten, advies inzake risico’s m.b.t. financiering van projecten, rapportering aan het management en andere beleidsniveaus.

Profiel

  • Je beschikt over een master- of ingenieursdiploma met minimaal 5 jaar relevante ervaring, bij voorkeur in de bouwsector.
  • Je hebt affiniteit met een technische omgeving en ervaring met risicomanagementsystemen, kwaliteitsborgingsystemen en verzekeringsbeheer. Kennis van Risman-methode is een plus.
  • Je bent een analytisch en synthetisch denker, met oog voor details en kwaliteit.
  • Je bent assertief, een initiatiefnemer en een vlotte communicator.
  • Professionele betrouwbaarheid en integriteit zijn vaste waarden in jouw persoonlijkheid.
  • Je beschikt over een goede kennis van MS Office, internet en e-mail toepassingen.

Aanbod

  • Een boeiende job in een team van experten. Een zeer gevarieerde functie die toelaat mee te werken aan een omvangrijk en cruciaal maatschappelijk project.
  • Een contract van onbepaalde duur, met een markconform salaris. Relevante ervaring wordt gehonoreerd. Een groeps- en hospitalisatieverzekering en een gezinsvriendelijk werkklimaat.
  • Een uitdagende werkomgeving met flink wat opportuniteiten om een mooi netwerk uit te bouwen. Mogelijkheid om te werken op projecten in dezelfde regio.
  • Permanente dynamiek en vernieuwing die eigen zijn aan de activiteiten.


Interesse?

  • Richt jouw kandidatuur (curriculum vitae en begeleidende motivatie) aan Accord Group t.a.v. Stefan Peetroons (via onderstaande sollicitatieknop of stefan.peetroons@accordgroup.be).
  • Voor bijkomende informatie of inlichtingen kan je bij Stefan terecht. Jouw belangstelling wordt vertrouwelijk behandeld.

Onze klanten

Matchpartner Talenz Groep ENG-Connecting bvba Jelling Dehora Consultancy group Target IT